Kedves Bottlepost.org vásárlóim!

4 nap telt el az első vásárom óta, ami a Gozsdu udvarban volt 2020.08.01-én.

Sokan közületek nem tudjátok, hogy mi az a Gozsdu udvar ( tisztelet a  kivételnek) 🙂

A Gozsdu udvar valójában egy átjáró udvar, mely a Király és a Dob utca között található. A tervezők, kézművesek, antik és retro kereskedők saját kézműves termékeiket árulják. Egyedülálló légkörű piac Budapest szívében minden hétvégén. A Gozsdu udvarában található számos étteremmel kombinálva ez egy remek hely a kikapcsolódásra és a szórakozásra.

Sokáig a 7.kerületben éltem, pontosabban 7 évet,nem messze a Gozsdutól. A Dob utca a 7.kerületben, míg a Király utca a 6.kerületben található. Amikor a közelben laktam,akkor sokszor jártam ide, de az emlékezetemben másmilyen volt. Nem egy bolhapiac, mint most…talán “vak” voltam és mindig ilyen volt.

Több udvar található a 2 utca között. Mi az 5. udvarban “verhettük fel a sátrunkat”, egy bezárt étterem mellett és ennek köszönhetően a 2 méteres asztal mellett, még 2 métert tudtunk használni az installációkra+ a székekre.

Az emberek többsége ( csodálkoztam, hogy rengeteg külföldi volt)  az első 3-4 udvarban leragadt és a többiek meg csak áthaladtak az udvar többi részén.

(1 héttel az első piacom előtt meglátogattunk Gozsdu-t, hogy megnézzük mire számíthatunk. Egy kicsit csalódott voltam … csak 3-4 eladó volt ott, talán a rossz időjárás miatt …)

Az egy dolog volt, hogy az emberek csak áthaladtak, ezzel számoltunk is. Amivel nem számoltunk, azok a bogarak voltak, amik a zárt étteremből jöttek ki. Épp ezért nem mertük lerakni se a földre, se a székre a hátizsákomat, amiben az ennivalót vittük magunkkal.

Ez nem hagyott nyugodni minket.

 

Aznap reggel, amikor elindultunk otthonról a Gozsduba, azt mondta,m a férjemnek, hogy ha 1 dolgot eladunk, akkor boldog leszek. 🙂 1 dolgot el is adtunk 🙂

A várakozás maga, nagyon fárasztó volt.A vásár végére nagyon fájt a fejem, ami még 3 napon keresztül tarott 🙁

Szeretném megjegyezni, hogy a férjem a vásár előtt, közben és utána is nagy segítség volt.

Ő az én ezermesterem 🙂 Köszönöm, hogy támogatsz! 🙂

Készített egy “kicsi kocsit”, amibe beleraktuk a bekeretezett és keret nélküli képeket, dekor tapaszokat,nyomdai pecséteket, matricákat…

Ezt a kiskocsit vittük magunkkal a helyszínre, mert parkolni és megállni sem lehetett az udvarban.Szerencsére találtunk egy parkolót a közelben.

A férjem készítette még a nyomdai pecséteket is ( lásd fent, kiemelt fotó) , amiket ezen és a jövőbeni vásárokon  is ki tudtok majd próbálni.

 

A leckét megtanultuk:

  1. Mielőtt jelentkezel valahova, ahol árulni szeretnél, ellenőrizd le a helyet, még akkor is ha már voltál ott korábban, vagy ha régebbről ismered
  2. Ellenőrizd le mégegyszer, mert amit elsőre nem vettél észre, észre fogod venni másodszorra.
  3. Ha nem vagy megelégedve az ajánlattal, kérj egy jobbat.
  4. Ne menj olyan helyre, ahova nem hívtak meg.

Továbbra is hiszek abban,hogy semmi sem történik véletlenül. Ennek a napnak így kellett lennie és hálás vagyok, hogy tanulhattunk belőle.

A várakozás alatt rengeteg új ötletünk támadt, hogy mit és hogyan kellene másképp csinálni a következő vásáron, ami 2020.09.05-én lesz, a  Szimpla Kertben, a Szimpla Fashion Magyar Designer Vásáron , ahová beválasztottak 25 magyar designer közé.

Remélem ott találkozunk!

Korinna

show